Seurainfo

"Uudelle Muuramen työväentalolle kokoontui vuoden 1908 huhtikuussa Juha(Johan) Malisen johdolla ryhmä keskustelemaan hengen ja ruumiin harjoittamisesta. He päättivät perustaa Muuramen työväenyhdistyksen alaisuuteen voimistelu- ja urheilujaoston. Työväenyhdistys käsitteli asian 26.04.1908 ja kokouksessa "hyväksyttiin voimistelu- ja urheiluseuran Yrityksen laaditut säännöt".

(Ote "Hengen ja ruumiin reippautta" Yrityksen 90-vuotisjuhlissa julkaistusta kirjasta. Kirjoittaja Reijo Valta)

Näin lähti siis käyntiin jo satavuotiaan yleisseuran monimuotoinen historia. Tällä hetkellä seuran lajivalikoimaan kuuluvat ammunta, hiihto, jalkapallo, kaukalopallo, paini, salibandy, voimanosto, yleisurheilu ja kuntoliikunta.

Muuramen Yritys tekee aktiivista työtä muuramelaisten lasten ja nuorten eteen tarjoamalla heille osaavan ja turvallisen ympäristön kokeilla rajojaan ja saada onnistumisen elämyksiä liikunnan ja urheilun kautta.

Näillä www-sivuilla esitellään seuran (vanhan, mutta vireän) toimintaa tänä päivänä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaamme, joten tutustu eri jaostojen sivuihin ja ota meihin yhteyttä, mikäli haluat saada lisätietoja.

Yleistietoa seurasta saat seuran sihteeri Seppo Lahtiselta lahtinen.seppo@luukku.com ja seuran puheenjohtaja Eero Kortteiselta eero.kortteinen@luukku.com.

Seuran toiminta-ajatus

Toiminnan ideologia:

Seuran perusajatuksena on mahdollistaa monipuolista liikunta- ja urheilutoimintaa eri-ikäisille jäsenilleen paikallisilla liikuntapaikoilla. Uskomme vakaasti siihen, että liikunnan ja urheilun avulla voimme antaa ihmisille mahdollisuuden kokeilla rajojaan, tutustua uusiin ihmisiin sekä oppia monia uusia tietoja ja taitoja.

Fair Play:

Seuran toiminnan yleinen tavoite on työskennellä hyvien tapojen, terveitten elämäntapojen sekä tasa-arvoisuuden mukaisesti.

Osallistumisedellytykset:

Seuran toiminta on avointa kaikille ja pyrimme siihen, että kaikki halukkaat voisivat toimintaamme osallistua.

Toimintamuodot:

Seuran toimintaan kuuluu kilpa-, harraste- ja kuntourheilua. Tavoitteemme on tarjota jokaiselle toimintaa hänen oman tasonsa ja kiinnostuksensa mukaan.

Toiminnan painopistealue:

Seuratyön painopiste on paikallisessa toiminnassa junioreiden parissa. Tärkeää on antaa lasten ja nuorten liikkua turvallisessa ympäristössä ja kasvattaa heistä liikunnan ja urheilun avulla aktiivisia ja vastuuntuntoisia kansalaisia.

Yhdessäolomahdollisuus:

Junioritoiminnassa tarjoamme lapsille ja heidän vanhemmilleen tilaisuuden aktiiviseen yhdessäoloon perheen sisällä ja perheiden kesken. Toivommekin, että toimintamme voisi aktivoida koko perheen liikkumaan ja toimimaan yhdessä ja näin myös tukemaan seuraa sen toiminnoissa.

Osallistumiskustannukset:

Seuran tavoite on, etteivät osallistumiskulut estä ketään liittymästä mukaan seuran toimintaan.

Seuran maksama tuki:

Seura maksaa syysvuosikokouksessa talousarviokäsittelyn yhteydessä sovitut kulut. Nämä ovat mm. kilpailujen osallistumismaksuja, yhteisiä liikuntavarusteita sekä toiminnasta syntyviä matkakuluja.

Toimintamaksut:

Seuramme jäseniltä kerätään jäsenmaksujen lisäksi vain (ryhmän, joukkueen tms.) viralliselle kilpailutoiminnalle välttämättömät vuotuiset kulut. Joukkue (jaosto, ryhmä tms.) vastaa muista kuluista.

Henkilöstökulut:

Kaikki seuran toiminta toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin. Seuran valmentajina ja toimihenkilöinä työskenteleville ei makseta palkkaa. (Pois lukien seurakehittäjä)